TERAPIJE VITA SPA

Energijska medicina

Energijska medicina nas uči povezovati in osveščati najgloblje sposobnosti in znanja, ki jih ima vsak posameznik, vendar je mnogo lažje, če se prepustimo in čakamo… Čakamo na kaj, na koga?

Duševno stanje

Kako vemo, da nam primanjkuje življenjske energije:

 • pomanjkanje energije, stalna utrujenost, izčrpanost
 • dolgotrajni stres, ves čas prisotni strahovi, nespečnost
 • občutki, da so vsi okrog nas čudni, nesposobni, nespoštljivi, ..
 • pomanjkanje ustvarjalnosti, slabša koncentracija, želja po umiku,..

Vse to so znaki, ki jih prepoznavamo na duševnem stanju.

Telesno zdravje

Vse skupaj pa se lahko kasneje manifestira tudi porušenem telesnem zdravju in se kaže v obliki bolezni, šibkem imunskem sistemu, povečani dovzetnosti za poškodbe,..

Blokade življenjske energije pa se kažejo tudi na drugih področjih: slabše finančno stanje, težavni odnosi (partner, otroci, starši, kolegi,..), poklicne težave.

Naše telo je popolno, ko so vse energije v ravnovesju. 

Ravnovesje je osrednji koncept energijske medicine,
vsi sistemi težijo k energijskemu ravnovesju, stanju notranje stabilnosti in usklajenosti z drugimi energijami.

Več o energijski medicini

Ustanovitelj ameriškega holističnega združenja American Holistic Medical Association je odločno potrdil, da je energijska medicina, medicina prihodnosti. Vpeta v sodobno obravnavo pacienta, saj gre za za več različnih pristopov, kjer se uporablja razumevanje telesa kot energijskega sistema, da bi tako spodbudili zdravljenje in okrepili zdravje in dobro počutje.

Vsak človek ima pravico do dobrega počutja, dobrega zdravja in lepih občutij. Vsako telo je pripravljeno na to, da se zdravi samo, imamo ogromno regulacijskih sistemov in sposobnosti, da premagujemo bolezni in ohranjamo zdravje. Zavestna predanost zdravju in energijam je nujna, da se aktivira proces samozdravljenja.

Poznamo različne oblike energije-kinetična, termična, jedrska, kemična, vendar so energije, ki so povezano z energijsko medicino nekakšna kombinacija električnih, elektromagnetnih in subtilnih energij telesa. Osnovni energijski sistemi, kot so čakre, meridiani in avra vsebujejo različne mešanice teh energij. Energijsko delo je delo duše. Holistična definicija zdravja opredeljuje zdravje kot ravnovesje telesnega, duševnega, socialnega zdravja, ki ji lahko dodamo še energijsko komponento, saj smo ljudje najprej energijska bitja. Zdravje je dinamično ravnovesje med človekom in okoljem.

Energije človeka

 • Aura: obdaja naše telo v obliki barvnih odtenkov
 • Čakre: sedem glavnih energijskih središč
 • Meridiani: so energijske poti, po katerih se pretaka življenjska energija (ČI), vsak meridian je povezan s točno določenim notranjim organom v telesu. Meridiani vplivajo na vsak organ in fiziološki sistem, vključno z imunskim, živčnim, krvožilnim, dihalnim, prebavnim, skeletnim, mišičnim in limfnim. Meridian je ustaljena energijska pot, ki dovaja energijo v vsaj en organ in jo odvaja iz njega.
  Meridiani so energijski krvni obtok telesa.
  Energijska medicina pozna 12 glavnih meridianov in dva dodatna: središčni in glavni.

  Motnje energije meridianov so medsebojno povezane z boleznimi. Da bi meridiane uravnovesili jih moramo pripraviti do tega, da se bodo učinkovito pretakali.

Energijska medicina nas uči delati z energijami lastnega telesa, da spodbudimo telesno, duševno in duhovno zdravje s pomočjo enostavnih, kratkih in učinkovitih vaj.

Naše telo si želi ravnovesja.

Seveda je energijska medicine še mnogo več, saj združuje različne pristope in filozofije, ki jih srečamo na primer pri Tradicionalni kitajski medicini, Reikiju, Ajurvedi in drugih energijskih pristopih.

Kako nam energijska medicina lahko pomaga?

Energijska medicina nam pomaga pri tem, da se znamo osredotočiti na energije v svojem telesu, znamo raztopiti zastale energije in krepimo šibke.

Knjiga Energijska medicinaOsnov energijske medicine se lahko naučite iz knjige Donne Eden ENERGIJSKA MEDICINA.  Lahko jo uporabljate s katerim koli načinom zdravljenja, ki so vam ga predpisali. Lepota energijske medicine je v tem, da ne ovira drugih zdravstvenih postopkov in nima nikakršnih stranskih učinkov.

Ta knjiga je čudovit uvod v energijsko medicino. V njej so zbrane izkušnje ene izmed najbolj radostnih in uspešnih pionirk v topel, uporabniku prijazen in izredno uporaben vodnik.

Odkrijte kako:

 •     okrepiti vitalnost in življenjsko moč
 •     okrepiti imunski sistem
 •     ublažiti bolečino in običajne težave, kot sta prehlad in glavobol
 •     izostriti um in spomin
 •     spodbuditi celostno zdravje s poživljajočo petminutno dnevno rutino

Energijska dnevna rutina Donne Eden

V VITA SPA  tehnike energijsko medicine vključujemo v različne terapije kot so energijska masaža, bioresonanca in refkleksna masaža stopal.