Kdo zbira podatke?

Podatke zbira podjetje VITA SPA d.o.o. Gorenja vas – Reteče 74 4220 Škofja Loka s poslovno enoto na lokaciji Kapucinski trg 9 ( poslovni del hotela LONCA) Škofja Loka

Matična številka: 8388547000  Davčna številka: 89420225

 

Z registracijo na spletno stran uporabnik jamči za točnost navedenih podatkov in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne strani dostopal le on oziroma pooblaščena oseba. Hkrati soglaša, da www.vita-spa.si  obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku skladno s politiko zasebnosti.

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika. Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

Namen zbiranja osebnih podatkov
VITA SPA d.o.o.  obdeluje osebne podatke uporabnikov za naslednje namene:
povpraševanje in naročilu  strank o storitvah in izdelkih, pri izvajanju storitev alternativnih metod zdravljenja ( IZJAVA o privolitvi v zdravilsko metodo po pojasnilni dolžnosti), pri nakupu v spletni trgovini in marketinških aktivnostih ( prijava na e novice ), statistične analize spletne strani, ugovori in reševanje sporov.

VITA SPA d.o.o. lahko obdeluje naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek, elektronski naslov, mobilno številko, naslov bivanja, datum rojstva
  • čas in datum nakupa
  • informacije o uporabi naših spletnih strani
  • pregled spletne učilnice v primeru nakupa digitalnih storitev

Osebne podatke lahko obdelujemo pravni podlagi strinjana z politiko varovanja podatkov in pogoji poslovanja. Vedno imate pravico preklicati dano soglasje.

Neposredno trženje
Za namene neposrednega trženja upravljavec ne uporablja nobenega osebnega podatka.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam
Upravljavec ne posreduje osebnih podatkov uporabnikov tretjim osebam.

Shranjevanje osebnih podatkov
Na spletni strani www.vita-spa.si se shranjujejo podatki uporabnika, ko pošlje povpraševanje ali se prijavi na enovice. Prijava na storitve je izvedena preko portala Myplanly.  Ti podatki se posredujejo neposredno na elektronski naslov polona@vita-spa.si in se uporabljajo samo za komunikacijo uporabnikom. IZJAVA o privolitvi v zdravilsko metodo po pojasnilni dolžnosti se hrani v kartotečni omari, ki je zaklenjena in iz ognjevarnega materiala.

Varovanje osebnih podatkov  

VITA SPA d.o.o.se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1 in GDPR.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

Osebna privolitev uporabnika

VITA SPA d.o.o. zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca. Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljavec s temi pravnimi pogoji.

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika. Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

Objava mnenj, komentarjev in ocen  na naši spletni strani

VITA SPA d.o.o. lahko na svoji spletni strani objavi mnenja uporabnikov storitev ali kupcev v spl. trgovini v skladu s privolitvijo uporabnika.  Za ta namen VITA SPA d.o.o. obdeluje naslednje osebne podatke: ime in priimek oz. uporabniško ime.

Osebni podatki se obdelujejo na podlagi zakonitega interesa podjetja VITA SPA d.o.o., saj želi obiskovalcem predstaviti mnenja uporabnikov o svojih storitvah.

Marketinške aktivnosti v soglasju z uporabnikom:

Oglasna elektronska in ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Upravljanje družbenih medijev, oglaševanje in analitika

VITA SPA d.o.o. ima strani na Facebook-u, Instagram-u, YouTube-u,  z všečkanjem ali sledenjem strani ali interakcijo z objavami obdelujemo določene osebne podatke, ki jih javno delite na navedenih družbenih medijih, in te osebne podatke obdelujemo za namene interakcije v družbenih medijih in analitike, povezane z uporabo spletnih strani družbenih medijev. Meta (Facebook in Instagram), YouTube obdelujejo osebne podatke na podlagi svojih pravilnikov o zasebnosti.

Osebni podatki se obdelujejo na podlagi soglasja, ki ga podate z všečkanjem ali sledenjem strani in ki jo lahko kadar koli odstranite.  Osebni podatki se obdelujejo dokler imamo vašo veljavno soglasje.

 

Pravice uporabnikov

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ima posameznik naslednje pravice iz varstva osebnih podatkov, ki so opisane spodaj:

  • Dostop in izpis osebnih podatkov: zahteva lahko informacijo o tem ali obdelujemo o njemu kakšne osebne podatke, katere in na kakšni podlagi jih obdelujemo. Ta pravica posamezniku omogoča, da zahteva kopijo izpis osebnih podatkov, ki jih zbira NIJZ o njem in preveri ali se obdelujejo zakonito.
  • Popravek osebnih podatkov: zahteva lahko, da popravimo oz. dopolnimo nepopolne oz. netočne podatke, ki jih obdelujemo o njem.
  • Omejitev obdelave osebnih podatkov: zahteva lahko omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, kar pomeni prekinitev obdelave osebnih podatkov, na primer, če želi, da ugotovimo njihovo točnost ali preverimo razloge za njihovo nadaljnjo obdelavo.
  • Izbris osebnih podatkov: zahteva lahko, da njegove osebne podatke izbrišemo (izbrisati ne moremo tistih osebnih podatkov, ki jih vodimo zaradi zakonskih zahtev ali na podlagi pogodbenega odnosa, dokler tak odnos ne preneha).

Preklic privolitve: posameznik ima kadarkoli pravico pisno preklicati privolitev oz soglasje, ki ga je podal za zbiranje, obdelavo in prenos osebnih podatkov za določen namen. Ko prejmemo obvestilo posameznika o preklicu privolitve obdelave njegovih osebnih podatkov, bomo takoj prenehali obdelovati podatke za namene, ki so bili prvotno dani, razen če za obdelavo že obstaja druga pravna podlaga, ki ne omogoča izbrisa na zahtevo posameznika.

Prijava na e – novice:

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov je posodobljen in  velja od 1.12.2023. Objavljen je na spletni strani www.vita-spa.si , v pisnem izvodu ga hranimo na sedežu podjetja.

VITA SPA d.o.o.