SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA VITA SPA d.o.o.

Ponudnik: VITA SPA d.o.o. Gorenja vas- Reteče 74 4220 Škofja Loka, s poslovno enoto na lokaciji Kapucinski trg 9 ( poslovni del hotela LONCA) Škofja Loka

Matična številka: 8388547000  Davčna številka: 89420225

 

Ti splošni pogoji poslovanja urejajo pravila in pogoje obiska spletne strani www.vita-spa.si  delovanje spletne trgovine na spletni strani www.vita-spa.si , pravice in obveznosti uporabnikov ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Spletno stran in spletno trgovino upravlja družba VITA SPA d.o.o. Gorenja vas – Reteče 74  4220 Škofja Loka Slovenija.  Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Z registracijo na spletno stran uporabnik jamči za točnost navedenih podatkov in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne strani dostopal le on oziroma pooblaščena oseba. Hkrati soglaša, da www.vita-spa.si  obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku skladno s politiko zasebnosti.

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika. Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

Namen zbiranja osebnih podatkov
Ponudnik VITA SPA d.o.o.  obdeluje osebne podatke uporabnikov za naslednje namene:
povpraševanje in naročilu  strank o storitvah in izdelkih, pri izvajanju storitev alternativnih metod zdravljenja ( IZJAVA o privolitvi v zdravilsko metodo po pojasnilni dolžnosti),

Upravljavec lahko obdeluje naslednje osebne podatke uporabnikov:
– ime in priimek
– elektronski naslov
– mobilno številko

Neposredno trženje
Za namene neposrednega trženja upravljavec ne uporablja nobenega osebnega podatka. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam
Upravljavec ne posreduje osebnih podatkov uporabnikov tretjim osebam.

Shranjevanje osebnih podatkov
Na spletni strani www.vita-spa.si se shranjujejo podatki uporabnika, ko pošlje povpraševanje ali se prijavi na enovice. Prijava na storitve je izvedena preko portala Myplanly.  Ti podatki se posredujejo neposredno na elektronski naslov polona@vita-spa.si in se uporabljajo samo za komunikacijo uporabnikom.

Osebna privolitev uporabnika
VITA SPA d.o.o. zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca. Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljavec s temi pravnimi pogoji.

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika. Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

OBVEŠČANJE NA E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

REZERVACIJE TERMINOV

Naročanje je obvezno za vsako storitev na telefonsko številko: 031 807 784  ali preko e naslova: polona@vita-spa.si ali preko spletne aplikacije Myplanly (https://www.myplanly.com/splosni-pogoji)

 •  Rezervacije sprejemamo v času poslovanja VITA SPA d.o.o.
 • Prosimo, da pridete vsaj 5 minut pred navedenim terminom.
 • Stranke naprošamo, da spoštujejo intimo in zasebnost ostalih strank ter takoj po zaključku storitve zapustijo prostore.

 

DARILNI BONI,  DOBROIMETJA IN AVANSI

 • Nakup darilnih bonov je mogoč v času poslovanja VITA SPA d.o.o. oziroma po dogovoru.
 • Mogoč je nakup darilnih bonov ali vrednostnih bonov.
 • Bon je prenosljiv na drugo osebo vendar zgolj z njegovo celotno vrednostjo. Darilni bon je možno ob rezervaciji koristiti za katerokoli drugo storitev iz ponudbe, pri čemer se upošteva vrednost darilnega bona.  Ob zamenjavi darilnega bona za bon ali storitev manjše vrednosti stranka ni upravičena do nadomestila razlike v ceni. Ob zamenjavi darilnega bona za bon ali storitev večje vrednosti mora stranka doplačati razliko.
 • Veljavnost darilnih bonov je eno leto od nakupa, razen, če je na darilnem bonu navedeno drugače. Ob koriščenju bona morate predložiti originalni darilni bon. Fotokopije ali preslikave darilnega bona niso veljavne. Vsak darilni bon je označen s številko.
 • Storitev lahko koristite samo s predložitvijo originalnega bona v roku veljavnosti, ki je zabeležen na darilnem bonu. V primeru, da darilni bon ni izkoriščen v času njegove veljavnosti, je ukraden, izgubljen ali uničen, njegov uporabnik ni upravičen do povračila ali kompenzacije v kakršnikoli obliki.
 • Vplačani avansi služijo kot potrditev rezervacije izbranih storitev. Vplačan avans lahko v primeru pravočasne odpovedi termina (najmanj 24h pred terminom) prenesete na naslednji termin, ali ga uporabite pri plačilu druge storitve znotraj  naše ponudbe. Vplačanega avansa ni možno izplačati nazaj.  Vplačan avans je potrebno pokoristiti v roku 1 leta od vplačila.

 

PLAČILNI PROMET

Cenik velja od 1. 12. 2023 do preklica. Cene so v evrih in ne vključujejo DDV.

VITA SPA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cen. Plačilo storitev je možno z gotovino, kartico (Visa, Maestro, Mastercard) ali darilnim bonom VITA SPA d.o.o.

Pri naročanju darilnih bonov preko naše spletne strani se plačuje z nakazilom neposredno na naš transakcijski račun.

Spletno naročanje in pogoji spletnega naročanja

Spletni nakup v spletni trgovini lahko kupec izvede le, če se v celoti strinja s temi pogoji poslovanja. Delno strinjanje s pogoji ni možno.

S potrditvijo pogojev poslovanja, kupec potrjuje, da je v celoti seznanjen z njihovo vsebino, jo razume in se z njo strinja.

Pogoji poslovanja urejajo vse pravice in obveznosti med ponudnikom in kupcem in predstavljajo pravno podlago za izvedbo naročila v spletni trgovini.

Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko kupec s strani ponudnika prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila in v katerem ponudnik sporoči, da je naročilo sprejeto. Pogoji poslovanja, ki jih mora kupec ob oddaji naročila blaga in/ali storitev sprejeti, se štejejo za sestavni del kupoprodajne pogodbe.

Od trenutka potrditve naročila s strani ponudnika dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik bo skladno z interno politiko podjetja shranil kopijo računov ter druge spremne dokumentacije, ki je hranjena zaradi potreb skladnosti z davčno in ali drugo relevantno zakonodajo ter zaradi potreb izvedb morebitnih inšpekcijskih, revizijskih in ali drugih podobnih pregledov ter kupcu posledično ni na voljo. Odgovornost za hrambo računa in druge spremne dokumentacije, ki jo kupec pridobi ob nakupu je v domeni slednjega, ponudnik pa iz tega naslova ne prevzema nobene dodatne odgovornosti.

Kupoprodajna pogodba se sklene v slovenskem jeziku.

Načini plačila in cene

Ponudnik omogoča pri spletnem nakupovanju blaga in/ali storitev naslednje načine plačila:

 • z nakazilom UPN na račun ponudnika po ponudbi -predračunu.
 • Plačilo se izvede na poslovni račun odprt pri SKB d.d. Ljubljana
 • Podatki za nakazilo: VITA SPA d.o.o.
  Gorenja vas- Reteče 74 4220 Škofja Loka
  TRR: IBAN SI56 0312 8100 1357 276 ( poslovni račun odprt pri SKB d.d. Ljubljana)               Sklic: SI00 (+ ID naročila)
  BIC, SWIFT KODA BANKE: LJBASI2

Pri naročilu po predračunu velja, da so naročeni artikli rezervirani za vas 3 delovne dni. Po treh  delovnih dneh se naročilo prekliče in se smatra, da je kupec od nakupa odstopil.

Cene so predstavljene kot redne cene in spletne cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta.

Veljavnost naročila

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Dostava in prevzem blaga

Ponudnik bo izdelke oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.o.o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Pooblaščena dostavna služba si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika naročenih izdelkov (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da lahko izročimo izdelke osebi, ki je opravila nakup. Blago je možno prevzeti tudi osebno na sedežu našega podjetja. Naročilo je potrebno prevzeti v roku 3 delovnih dni.

Na spremni dokumentaciji so navedene vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Strošek dostave je odvisen od vrste produkta, ki ga kupujete. Cena dostave se ustrezno izračuna ob nakupu. Za več informacij pokličite na 031 807 784 ali nam pišite na polona@vita-spa.si.

Stroška dostave ne plačate, če blago prevzamete osebno na sedežu našega podjetja.

Če izdelka nimamo na zalogi bo na dostavo potrebno počakati dlje. V tem primeru upoštevajte naslednja pravila:

 • predviden rok dobave je informativni podatek glede na naše izkušnje z dobavitelji,
 • če artikla ni na zalogi vljudno naprošamo, da  nas pokličete za  informacije o dobavljivosti,
 • če naročite več artiklov in bo čakalna doba za nekatere daljša, kot za druge, bomo skušali artikle, ki so na zalogi poslati takoj, ostale pa potem, ko bodo na zalogi,
 • če bo čakalna doba zelo dolga, lahko odstopite od nakupa s pisnim obvestilom. Cena se lahko zaradi gibanja tečaja ali spremembe cen dobavitelja spremeni, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljavcu.

ODPOVEDI

V kolikor želite rezervirani termin odpovedati, vas naprošamo, da to storite vsaj 12 ur prej. V nasprotnem primeru vam bomo zaračunali 50% vrednosti rezervirane storitve.

 

ZAVRNITEV IZVEDBE STORITVE

Pridržujemo si pravico, da odklonimo izvajanje storitve osebam, ki se vedejo nedostojno in/ali žaljivo do našega osebja oz. kažejo kakršnekoli znake bolezni.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Če ni drugače navedeno, je VITA SPA d.o.o. lastnik za spletno mesto  www.vita-spa.si  VITA SPA d.o.o. je lastnik pravic intelektualne lastnine za vse gradivo na spletnem mestu.  Vse pravice intelektualne lastnine so pridržane. Uporabnik strani tako brez dovoljenja ne sme kopirati, prodajati, si izposojati, reproducirati, podvajati ali objavljati vsebino s strani www.vita-spa.si

Trudimo se, da so vsa vsebine točne, vendar ne prevzemamo nobenih garancij o njeni točnosti in/ali ažurnosti. Vsebine na strani se lahko kadarkoli spreminjajo, brez obveznosti o obveščanju uporabnikov in ne odgovarjamo za posledice tako povzročenih sprememb.

Vse vsebine objavljene s strani uporabnikov, so objavljene na lastno odgovornost. Pridržujemo pa si pravico, da vsebine kadarkoli izbrišemo. Zunanje povezave na strani www.vita-spa.si  niso pod našim nadzorom. Ta sporazum začne veljati z dnem tega sporazuma oz. ob neposrednem prihodu na naše spletno mesto.

SPORI IN PRITOŽBE

VITA SPA d.o.o.  spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav na ponudnika lahko obrne prek elektronske pošte ali telefona. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik se obvezuje, da se bo v roku sedmih  delovnih dni odzval na pritožbo s predlogom poteka nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik si prizadeva, da bo po svojih najboljših močeh potrudil, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Postopek obravnave zahtevka potrošnika je zaupen.

Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med kupci, kot uporabniki spletne strani, in ponudnikom, kot upravljavcem spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitni spori se bodo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med kupcem in ponudnikom oz. dogovorjenih posebnih pogojev, veljajo določila posamične pogodbe oz. dogovorjenih posebnih pogojev.

Ti pogoji poslovanja so posodobljeni in  pričnejo veljati dne 1.12.2023