ENERGETSKA MEDICINA

Bioresonanca Ljubljana

Bioresonančna metoda je veja energetske medicine,
ki omogoča iskanje vzrokov za bolezni ter njihovo uspešno odpravljanje,
kar privede do samoozdravitve.
(K.Rižner)

Bioresonanca se uspešno uporablja za:

  • obremenitve z elektrosmogom, sevanji
  • redukcijo telesne teže
  • menopavzalne in druge hormonske težave
  • pospeševanje celjenja ran po poškodbah in operativnih posegih
  • določanje najbolj obremenjenega organa in testiranje patologije na njem
  • terapijo čaker in meridianov po tradicionalni kitajski medicini
Podrobno o bioresonančni terapiji

Bioresonančna terapija je celovita metoda zdravljenja, ki je usmerjena k spodbujanju lastnih zdravilnih moči telesa. V Sloveniji je ena od bolj razširjenih komplementarnih metod zdravljenja, za katero se ljudje odločajo pri različnih bolezenskih stanjih in težavah. Bioresonanca Ljubljana vam je vedno na voljo.

S pomočjo bioresonančne naprave odkrijemo tipične frekvenčne vzorce snovi, virusov, bakterij , gliv, toksinov in težkih kovin ter ugotovimo njihov vpliv na telo in katere obremenitve povzročajo pri bolniku težave oz. bolezen. Tako telo prejme zdravilna nihanja, hkrati pa ga razbremenimo motečih bolezenskih nihanj s čimer dosežemo vzpostavitev resonance –ravnovesja v telesu, ki je v bistvu telesu lastna regulacija.

V človeškem telesu so prisotna elektromagnetna nihanja od zelo kratkih do zelo dolgih valovnih dolžin. Telo vzpostavlja dinamično ravnovesje z avtoregulacijo, ki uravnava normalna in tudi bolezenska nihanja. Bolezenska nihanja nastanejo bodisi zaradi vplivov iz okolja (elektrosmog, strupene sestavine iz hrane, težke kovine iz okolja …) bodisi zaradi bolezenskih stanj v telesu. Ko se ravnovesje v telesu poruši, se razvije bolezen. Bioresonanca Ljubljana vam pomaga odkriti vzroke vaših težav.

Pri bioresonančni terapiji v Bioresonanci Ljubljana se uporablja terapevtska naprava, ki na popolnoma neboleč način in brez kakršnih koli kemikalij pomaga odkriti in zdraviti pataloška stanja v telesu, ki so vzrok za različne težave. Sposobnost samoozdravitve je ponovno aktivirana.

Terapija lahko pomaga tako pri akutnih stanjih kot pri kroničnih boleznih. Bioresonančna terapija je v prvi vrsti namenjena harmoniziranju delovanja naših celic in razstrupljanju telesa, zato vsakomur ponudi možnost, da stopi na pot samozdravljenja in ter doseže, da se bolezen omili ali celo povsem izgine. Seveda je pri tem pomembno sodelovanje med bolnikom in terapevtom.

Bioresonanca je alternativni terapevtski postopek, ki je popolnoma neboleč in nima stranskih učinkov. Gre za energijsko metodo, ki ima pozitivne učinke na celotno telo.

Znano je, da se po postopku lahko pojavijo posamezni znaki, ki kažejo nato, da je terapevtski postopek učinkovit in se kaže kot: povečana žeja, potenje, zmanjšanje bolečine ali spremembe v zaznavi bolečin, blaga utrujenost, lahko pa tudi občutek povečanja energije, bolj suptilno zaznavanje sebe in telesa in možne spremembe v razpoloženju. So pa tudi stranke, ki po sami obravnavi ne zaznavajo opisanih učinkov.

Pomembno navodilo, ki ga damo stranki je, da po obravnavi popije dovolj tekočine – čiste vode. Zelo priporočamo vodo iz naravnih izvirov.

Bioresonančna terapija deluje tako, da ponovno vzpostavi ravnovesje v telesu, za kar pa telo porabi veliko energije, kar se lahko kaže tudi kot utrujenost.

Bioresonanca in njeni terapevtski postopki ne nadomeščajo zdravljenja uradne medicine, ampak delujejo kot vzpodbuda in podpora telesu, da se zopet vrne v stanje ravnovesja.

V Bioresonanci Ljubljana priporočamo bioresonanco kot podporo klasičnemu alopatskemu zdravljenju.

Potek bioresonančne terapije
v Bioresonanci Ljubljana

Prvi pregled

V Bioresonanci Ljubljana se trudimo, da je uporabnikom udobno in prijetno. Med bioresonančnim pregledom pacient udobno sedi ali leži, preko prevodnih elektrod na rokah in/ali nogah se lastne informacije telesa prek različnih filtrov usmerijo v bioresonančno napravo, kjer se prek impulznih ojačevalnikov in filtrirnih postopkov izvede diagnostika. Bioresonančna naprava frekvence odčita, izmeri in primerja z normalnimi vrednostmi ter se na ta način oceni trenutno stanje organizma.

Prva terapija

Na podlagi pregleda in odčitanih informacij/frekvenc, bioresonančni terapevt ve, kaj organizem obremenjuje oziroma odkrije vzrok. Nato se modificirane lastne informacije telesa usmerijo preko bioresonančne naprave, bodisi skozi separator ali pa se v invertirani obliki vračajo nazaj v telo pacienta. Cilj terapije je, da izničimo nihajne vplive, ki pov­zro­čajo bole­zni in s tem telesu pomagamo vzpostaviti samozdravilne moči. Terapevt s tem znatno prispeva k individualnemu, nežnemu zdravljenju pacienta. Utrujenost po terapiji, občutki toplote ali mraza ter rahle vrtoglavice so odzivi na terapijo in večinoma hitro izzvenijo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Odgovore na nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih v Bioresonanci Ljubljana prejemamo na to temo boste našli spodaj. V primeru, da na vaše vprašanje še nismo odgovorili, nas lahko kadarkoli kontaktirate TUKAJ.

Kakšen je postopek naročanja na bioresonanco?

V podjetju Vita spa d.o.o. vsako stranko obravnavamo individualno, zato si je ob prvem obisku treba vzeti dovolj časa, saj na podlagi vprašalnika naredimo izčrpno anamnezo, nato s pregledom in energijskim testiranjem ustvarimo celovito sliko o stanju človeka. Predlagamo načrt terapije, ki vsebuje tako bioresonanco, kot tudi podporne terapije – prehransko svetovanje, refleksno masažo stopal, ročno limfno drenažo, načrt energijskih vaje in drugo.

Kaj je cilj bioresonance?

Cilj bioresonance je telesu posredovati »zdravilni impulz« in ga s tem podpirati pri zdravljenju in normalizaciji presnovnih procesov. Človeško telo si je tako ponovno sposobno samo sebe spraviti v ravnovesje. Ta metoda torej ni usmerjena na zdravljenje oziroma preprečevanje simptomov, ampak pospešuje samozdravljenje organizma kot celote.

Kakšne napotke dobi stranka po terapiji z bioresonanco?

Sodelovanje med terapevtom in stranko je ključnega pomena, v ta namen smo v Vita spa d.o.o. oblikovali poseben protokol, ki je stranki na voljo po testiranju. Seveda, pa je od vsake stranke odvisno, kaj želi z bioresonanco doseči. Med in po terapijah je treba piti čim več čiste vode, uživate polnovredno hrano, morebitne naravne dodatke prehrani in se držati predpisane diete. Gibanje na svežem zraku, zadostna količina spanja in čuječnosti so tudi pomembna podpora samih terapij. Včasih je nujno potreben tudi obisk zobozdravnika, prav tako je pomembno, da stranka upošteva navodila svojega zdravnika in drugih specialistov, pri katerih je v obravnavi.

Koliko časa traja ena terapija?

Prvi obisk traja cca. 70 – 120 minut, ostale terapije bioresonance pa približno 45 minut.