Vacuslim

Odpravljanje alergij in težav s kožo

Koža je naš drugi dom, organ, ki nas ščiti pred vplivi okolja, skrbi za regulacijo telesne temperature. Koža je čutilo za dotik, bolečino, pritisk…
Je organ za razstrupljanje, saj se z znojem preko kože izločajo odpadne snovi. Če je teh strupov veliko, se na koži kažejo tudi drugi simptomi: izpuščaji, koprivnica, madeži, srbečica, razdraženost kože, akne, turi ali celo odprte rane.

SončenjeV koži nastaja vitamin D.

Po tradicionalni kitajski medicini spada koža v element kovine in je tesno povezana s črevesjem.

S kožo izražamo svoje notranje stanje, značajsko bolj občutljivi ljudje imajo tudi kožo bolj občutljivo.

Bioresonančna obravnava je celovita metoda zdravljenja, ki je usmerjena k spodbujanju lastnih zdravilnih moči telesa. Je varna in enostavna metoda, ki se prične z osnovnim pregledom testiranjem, kjer lahko natančno določimo katere snovi sprožijo alergijski odziv. Sledi energijska stabilizacija organizma in kasneje s pomočjo alergijskega vzorca, ki jih imamo terapevti. Elektromagnetna nihanja alergena nato s pomočjo bioresonančne aparature invertiramo in preko elektrod dovajamo v telo. S tem organizem energetsko informiramo, tako da se po končani terapiji ob ponovnem stiku z alergenom ne bo več odzvalo z alergičnimi simptomi. Večinoma posamezen alergen odpravimo z eno do dvema terapijama. V obdobju terapije alergije se mora  izogibati alergena z ustrezno dieto.

Ko z bioresonanco ugotovimo katera snov povzroča težavo,  moramo iz prehrane  v celoti izločiti živilo na katero je otrok alergičen. Če gre npr. za alergijo na kravje mleko ne pomeni samo, da otrok ne pije kravjega mleka in ne uživa izdelkov iz njega, temveč tudi izogibanje vsem živilom, kjer je mleko dodano (mleko v prahu in sirotka sta pogost dodatek piškotom, kruhu,…).
Prav tako, če ugotovimo alergijo na jajce, izločimo vsa živila, ki lahko vsebujejo jajca tudi v sledovih.  Na začetku diete to pomeni tudi branje vseh deklaracij na živilih. Otroku pripravljamo preproste obroke in hrane ne kombiniramo preveč. Hrana naj ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusa. Otroka navajamo na uživanje sveže hrane in poleg sadja uvajamo tudi zelenjavo.

O alergiji govorimo, kadar se telo oziroma imunski sistem odzove drugače na neko snov ali substanco (pelodi trav, dreves,.., jajca,  mleko, pršica, dlaka, kozmetika..), kot je naravno.

Alergična reakcija se lahko pokaže na telesu na različne načine.
Lahko pride:

 • do kihanja, izcedka iz nosu, vnetja oči,
 • srbečice ali izpuščajev na koži.
 • do težav z dihanjem, otekanjem ali celo do anafilaktične reakcije.

Alergije so lahko občasne, to so predvsem sezonske alergije na cvetni prah, pelode.

Kako se alergije lahko  kažejo na koži?

 • Koprivnica ali urtikarija: gre za drobne mehurčke, ki običajno tudi srbijo in povzročajo nelagodje podnevi in ponoči. Hrana, ki rada povzroča alergije: jajca, pšenica, soja, arašidi, banane, lešniki, stročnice, čokolada, ribe in raki, zelena, peteršilj, agrumi, jagode, sveža jabolka.
 • Atopijski dermatitis – je kronično vnetje kože (ekcemi, rdečine, srbečice, suhost kože), ki je najpogostejše pri otrocih, a se pojavlja tudi pri odraslih. Najpogosteje je posledica alergijskih reakcij v telesu na hrano ali kontaktne in inhalatorne alergene (hišni prah, pršica, plesni, kovine).

Alergije so  pogosto posledica porušene črevesne flore (pomanjkanje dobrih črevesnih bakterij in razrast škodljivih bakterij, glivic in zajedavcev, pomanjkanje prebavnih encimov…), pretirane uporabe antibiotikov, neželena posledica cepiv in drugih toksičnih vplivov na telo.

 • Nevrodermitis: pomeni vnetje kože, ki ga povzroča živčni sistem. Sproži se lahko ob čustvenem šoku. S stresom aktiviramo snov, na katero smo potem lahko alergični. Atopični ekcem, endogeni ekcem, atopični dermatitis, nevrodermitis so le različna imena za isti pojav. Zasledimo ga lahko na koži, sluznicah dihalnih poti in prebavnega trakta, skratka povsod, kjer pride telo v stik z zunanjim svetom. Atopiki so zato nagnjeni tudi k senenemu nahodu, alergijski astmi in alergijam na hrano. Bolezen lahko izbruhne kadarkoli, pogostejša pa je med otroci, nemalokrat se pojavi že pri dojenčkih.

KožaOstale kožne težave, ki jih lahko uspešno lajšamo z bioresonanco.

 • Ekcemi – so vnete površine kože, srbeči ali ne… Lahko so posledica alergij, nemalokrat pa z bioresonančnim testiranjem odkrijemo sistemske bakterijske okužbe, npr. stafilokokne, streptokokne,.. Preidejo lahko tudi v abscese ali ognojke.

Bioresonanca je uspešna metoda razstrupljanja in nam lahko pomaga pri razstrupljanju različnih toksinov tudi v koži.

 • Lišaji – so suhi plaki kože, lahko srbeči ali ne. Srbeči in pogosto ciklični lišaji nakazujejo na glivične okužbe kože, tudi kožne plesni… ki jih lahko potrdimo z bioresonančim testiranjem in jih tudi uspešno zdravimo. Zdravljenje glivičnih okužb vedno zahteva tudi sledenje dieti brez sladkorja in z manj ogljikovimi hidrati, ki so hrana glivicam.  Glivične okužbe kože so običajno spremljajoč pojav črevesnih glivičnih bremenitev, zato je za dolgotrajen rezultat potrebna najprej sanacija črevesja.
 • Akne vulgaris – so običajne akne, ki jih pogosto zasledimo pri odraščajoči mladini (mozolji, ogrci, črne pikice po obrazu, dekolteju, ramenih, hrbtu…) Pri izrazitejši obliki aken (ki po vsej verjetnosti ni samo hormonskega izvora), je potrebno najprej pomisliti na okužbe z zajedavci.
 • Stanje Rozacea – Rozacea je kronična vnetna kožna bolezen, za katero so značilni simptomi, kot so zardevanje obraza, razširjene žilice, rdečina obraza, papule, pustule in v hudih primerih tudi gomoljasta zadebelitev nosu. Pogost povzročitelj je kožna »pršica« Demodex, ki jo uspešno odkrivamo in zdravimo z bioresonanco. Lahko pa so tudi pokazatelj težav s presnovo in pomanjkanjem prebavnih encimov in želodčne kisline.
 • Luskavica (lat. psoriasis vulgaris) je kronična avtoimuna vnetna bolezen, za katero je značilen pospešen ciklus rasti kožnih celic. Znanstveniki menijo, da je vzrok v motnji delovanja imunskega sistema, ki pomotoma aktivira reakcijo v kožnih celicah, ki pospeši cikel njihove rasti. Zelo pogosto se luskavica prenaša iz roda v rod,torej je za njen pojav ključnega pomena dedni dejavnik. Med drugimi dejavniki, ki imajo močan vpliv na pojav luskavice je tudi daljša izpostavljenost stresnemu hormonu kortizolu, določeni vplivi okolja ter neprimerna prehrana.
 • Herpes simplex in Herpes zoster– so kožne spremembe, vzročno povezane z okužbo z virusi iz družine Herpes virusov, s katerimi se okužimo in ostajajo v telesih živčnih celic in vranice.

Pri padcu imunskega sistema lahko prihaja do ponovnih zagonov, zato je zdravljenje le-teh zmeraj sistemsko.
Z bioresonančnim pristopom odkrivamo »šibke točke« oz. bremenitve imunskega sistema in ga vzpostavljamo v ponovno ravnovesje.


Skrb za nego kože je domena vseh nas in ne pomeni samo umivanja in nanašanje kemije na kožo. Pomislimo, kaj vnašamo v telo s hrano in tudi s kozmetiko.

Pomembni dejavniki, ki vplivajo na lepo in zdravo kožo so še:

 • prehranjevanje in uživanje tekočin
 • vpliv stresa, spanje,
 • izpostavljenost sončnim žarkom in vetru
 • kajenje in slab zrak v zaprtih prostorih
 • smog
 • obrazna mimika in način govora
 • uporaba kozmetike

V VITA SPA posebno skrb namenjamo tudi koži, saj kot smo zapisali v uvodu je koža naš drugi dom. In doma se moramo počutiti lepo, udobno in zadovoljno.

Naj vaš obraz in telo zasijeta tudi z našo pomočjo.

Z zadovoljstvom smo uvedli terapije s pomočjo vrhunske naprave VELA SLIM III 360 – BODY COUNTURING, s katero uspešno opravljamo lifting kože obraza in oblikujemo telo.

Podporne terapije za zdravo in lepo kožo so še: BIORESONANČNA TERAPIJA, ROČNA LIMFNA DRENAŽA, MADEROTERAPIJA, REFLEKSNA MASAŽA STOPAL IN VITA MASAŽA.

Similar Posts