Prihajate v obdobje menopavze in čutite, da nimate več dovolj energije?

Menopavza je naravno obdobje v življenju ženske, ki se pojavi, ko se njeno telo začne pripravljati za prenehanje menstruacije. Običajno se pojavi v starosti med 45 in 55 let.

Ženska menopavzo doživlja, ko njena jajčniki prenehajo proizvajati jajčeca in se zmanjšuje proizvodnja ženskih spolnih hormonov estrogena in progesterona.

Simptomi menopavze:
(med ženskami se lahko razlikujejo)

  • valovi vročine
  • povečano potenje
  • nočno potenje
  • suhost nožnice
  • nespečnost
  • razdražljivost
  • čustveno neravnovesje
  • depresija
  • težave z urinarnim traktom

Menopavza lahko privede tudi do bolezni srca, osteoporoze in drugih zdravstvenih težav. Zato je pomembno, da se ženske pogovorijo s svojim zdravnikom o svojih simptomih in možnostih zdravljenja.

Nekatere ženske se odločijo za nadomestno hormonsko zdravljenje (NHZ), ki pomaga nadomestiti manjkajoče hormone v telesu. Vendar ima NHZ lahko tudi neželene učinke in ni primeren za vse ženske. Obstajajo tudi druge alternative, kot je uporaba naravnih izdelkov, spremembe življenjskega sloga, kot so zdrava prehrana, vadba in sprostitev ter uporaba zdravil, ki lajšajo simptome.

Pomembno je tudi, da ženske redno obiskujejo svojega zdravnika in se udeležujejo preventivnih pregledov, kot je mamografija in preiskava kostne gostote.

Vendar menopavza ni le fizično obdobje, temveč tudi čustveno in duhovno. Za ženske je pomembno, da se spopadejo z izzivi in spremembami v tem obdobju, ki lahko prinesejo tudi priložnost za rast in razvoj. Zato je pomembno, da imajo podporo družine in prijateljev ter se udeležujejo skupin za samopomoč.

Menopavza je naravni proces, ki prinaša izzive, vendar ženskam lahko pomaga tudi pri razvoju notranje moči, samospoštovanja in sprejemanja sebe.

 

Kako lahko z alternativnimi pristopi lajšamo simptome povezane z menopavzo?

 

Bioresonanca je alternativna oblika zdravljenja, ki temelji na predpostavki, da vsako živo bitje oddaja elektromagnetna valovanja. Te valove lahko zaznamo in jih popravimo z uporabo posebnih naprav.

V zvezi z menopavzo bioresonanca lahko pomaga pri lajšanju simptomov, povezanih s tem obdobjem, kot so valovi vročine, nespečnost, razdražljivost in čustveno neravnovesje. Bioresonanca lahko pomaga tudi pri preprečevanju bolezni srca, osteoporoze in drugih zdravstvenih težav, povezanih z menopavzo.

Bioresonanca deluje tako, da uporablja elektromagnetne valove, ki so usklajeni z valovi telesnih celic. Te valove se nato posreduje nazaj v telo prek elektrod, ki so nameščeni na koži. To lahko pomaga vzpostaviti ravnovesje v telesu in spodbuditi procese zdravljenja.

Čeprav bioresonanca sama po sebi ne more nadomestiti klasične medicine in zdravljenja z zdravili, lahko pomaga pri splošnem izboljšanju zdravja in počutja v menopavzi, v kombinaciji s spremembami življenjskega sloga in drugimi oblikami zdravljenja.

 

Druge oblike terapij

V VITA SPA vam ponujamo še druge oblike terapij za sproščanje in dobro počutje – ročna limfna drenaža, refleksna masaža stopal in druge terapije za preoblikovanje telesa.

Ročna limfna drenaža je tehnika masaže, ki se uporablja za spodbujanje pretoka limfnega sistema v telesu. Limfni sistem je pomemben del imunskega sistema in igra ključno vlogo pri preprečevanju bolezni in okužb. Ročna limfna drenaža lahko pomaga pri zmanjševanju otekanja, bolečin in drugih simptomov, povezanih z limfnimi motnjami.

V menopavzi se lahko pojavijo tudi nekateri simptomi, ki so povezani z motnjami limfnega sistema, kot so otekanje rok, nog ali prstov, bolečine v sklepih in utrujenost. Ročna limfna drenaža se lahko uporablja za lajšanje teh simptomov.

Čeprav ročna limfna drenaža sama po sebi ne more nadomestiti klasične medicine in zdravljenja z zdravili, lahko pomaga pri splošnem izboljšanju zdravja in počutja v menopavzi v kombinaciji s spremembami življenjskega sloga in drugimi oblikami zdravljenja. Zato je priporočljivo, da se posvetujete z usposobljenim terapevtom za ročno limfno drenažo glede tehnik, ki so najbolj primerne za vaše specifične simptome in zdravstveno stanje.


Seveda pa so pomembni tudi drugi stebri zdravja, ki veljajo za zdrav življenjski slog – spanje, pitje žive vode, nega telesa in duha, zdrava prehrana, stik z zemljo in soncem in  lepi odnosi.

Drage ženske, poskrbite za svoje telo, hvaležno vam bo.

V VITA SPA pa bomo poskrbeli, da bo pot do ravnovesja telesa hitrejša in učinkovita.

Similar Posts