NA DELOVNEM MESTU

Preprečevanje izgorelosti

Kaj je
izgorelost?

Je občutek kronične utujenosti, ki se kaže v obliki telesnih in duševnih simptomov in ni povsem jasne meje med izgorelostjo in kronično utrujenostjo.

Občutek, da moramo imeti vse pod kontrolo, da smo ves čas na preži, premalo spimo, se nepravilno prehranjujemo, lahko tudi preveč treniramo ali pa sploh ne treniramo…vse to so stanja, ki izčrpavajo našo nadledvično žlezo in s tem vzpostavimo idealne razmere za porušenje hormonskega stanja, ki ga pri izgorelosti lahko dokažemo tudi s spremembo vrednosti hormona kortizola. 

Ko porabimo zaloge življenjske energije, se izgorelost zgodi. Ne izbira ne po lepoti, ne po statusu človeka, ne po količini denarja, ne po količini telesne pripravljenosti,… preprosto vsak od nas se z izgorelostjo lahko sreča.

Kakšni so simptomi izgorelosti? 

Zajemajo čustva, mišljenje, motivacijo, vedenje in telo.

Čustva

Depresivno razpoloženje
Jokavost
Čustvena izčrpanost
Povečana napetost
Razdražljivost
Občutki tesnobe
Izguba smisla za humor

Mišljenje

Izguba upanja
Občutki nemoči in krivde
Nizko samospoštovanje
Nezmožnost koncentracije
Pozabljivost

Motivacija

Izguba vneme za delo
Vdanost v usodo
Razočaranje
Dolgočasje
Izguba smisla za humor

Vedenje

Hiperaktivnost in impulzivnost
Povečano uživanje kofeina, tobaka ipd.
Opustitev športnih aktivnosti
Kompulzivno pritoževanje
Površnost pri delu
Pogosti prepiri s sodelavci

Telo

Glavobol
Slabost
Omotičnost
Bolečine v mišicah
Motnje spanja
Kronična utrujenost

Preprečevanje izgorelosti

Kako vam lahko pomagamo?

V VITA SPA pri pojavu izgorelosti pomagamo z bioresonanco, ki je podporna terapija pri zdravljenju izgorelosti. Obisk zdravnika je nujen, saj uradna medicina pozna učinkovite terapije.

S pomočjo bioresonančne terapije vzpostavimo energetsko ravnovesje. S testiranjem najprej preverimo energijsko stanje organizma, energijske blokade, čustvene blokade, stanje meridianov,  živčni sistem in hormone in pomanjkanje esencialnih snovi. Na podlagi rezultatov izberemo optimalno terapijo, ki nudi podporo telesu in vzpostavlja energijsko ravnovesje.

Ob podporni terapiji priporočamo še refleksno masažo stopal, kjer s posebno tehniko pritiska harmoniziramo notranje energetske tokove in s tem spodbudimo delovanje, uravnovešanje in usklajevanje telesnih sistemov.