Ritual ob zimskem solsticiju

Letos se bo zimski solsticij zgodil 21. decembra 2022 ob 22.47.

Zimski ritual

Solsticij je trenutek, ko se je potrebno ustaviti, pogledati nazaj na preteklo obdobje ter hkrati pogledati naprej v nov čas, ko se vrača moč in svetloba. Na večer zimskega solsticija se povežemo s svojo notranjo modrostjo. Narava se v času zime umiri in mi z njo. Ko so dnevi kratki, temni in Sonce izgublja svojo moč, se širimo v svoje notranje svetove. Zemeljska energija se v tem času krepi. To je čas znanja, intuicije in notranjih vpogledov, čas za raziskovanje in razumevanje misterijev življenja. Globoko znanje nezavednega se prebuja in prinaša potrebne duhovne uvide, da dojamemo, kar je potrebno. Staro leto umira in skozi zavestno refleksijo in opuščanjem starega lahko pripravimo pot za novo rojstvo. (Sensa, 2021)

Ob zimskem solsticiju vam v VITA SPA  priporočamo:

 • UMIRITEV IN POGLED VASE (meditacija)
 • ČIŠČENJE STANOVANJA, HIŠE IN NAŠE DUŠE
 • OPUSTITEV STAREGA IN OMOGOČANJE PROSTORA NOVEMU (ogenj)

Kako poteka ritual?

 1. Zbudite se še pred sončnim vzhodom  (lahko opazujete sončni vzhod).
 2. Zaželite si nekaj, imejte v mislih svoje vizije za nov začetek.
 3. Svoj dom, delovni kotiček ali avto okrasite z borovimi vejami, očistite navlako, odprite prostore.
 4. Z vso pozornostjo se stuširajte, poskusite se očistiti tudi od znotraj – očistite dušo in auro. Lahko uporabite sveti les ali smolo kadilne bosvelije.
 5. Bodite v miru, prisluhnite tišini zime. Meditirajte, bodite sami s seboj – tudi zelo kratek čas že dela čudeže.
 6. Zvečer ugasnite luči in prižgite svečke ter si z vsako svečko zaželite nekaj, kar naj se uresniči v novem obdobju, ki prihaja.
 7. Lahko tudi zakurite ogenj ali opazujete ogenj v kaminu (ali pa plamen sveče).
  Razmišljajte o tem, kaj morate spremeniti pri sebi, kaj odpustiti in kaj naj ogenj očisti. Vrzite v ogenj, kar nočete prenašati v novo leto. Lahko v mislih ali pa napišete na papir, ki ga vržete v ogenj. Naj ogenj razgradi, kar vam ne služi več.
  Na papir boste zapisali vse, česar bi se radi znebili in nočete, da vas spremlja v novo leto. Pomislite na vse, kar bi radi vrgli v ogenj, da zgori. Počnite to zavestno. Naj ne bo le površinsko dejanje, temveč imejte hkrati v mislih gorečo željo, da ste resnično pripravljeni na spremembo, da resnično in z vsem srcem želite, da nekaj slabega in preseženega zgori. Ker imate dovolj, da vas bremena uničujejo in ste pripravljeni prevzeti odgovornost za svojo srečo! Prižgite ogenj ali svečo z mislijo, da bo ta prinesla svetlobo tako v vas kot v svet. Ko končate s seznamom, vrzite list v ogenj, v kamin ali peč, da zgori. Opazujte, kako se vse slabo spreminja v prah in razgrajuje.
  (Pazljivo! Če imate le svečke, lahko svoja bremena mečete na ogenj tudi v mislih. Da ne boste poleg svojih strahov in travm zanetili še hiše!)
 8. Hvaležni bodite za obilje, hrano, ljudi, ki jih imate ob sebi, za prijatelje, za učitelje, za vse dobre ljudi… Hvaležnost odpira vrata obilju na vseh področjih.
 9. Poslušajte glasbo, prepevajte, plešite.

Želimo vam poseben dan!

VITA SPA Medvode bomo manifestirali za uspešne, nove priložnosti, za nova znanja in vse prijetne stranke, ki prihajajo v naše prostore.