jesen

Jesensko enakonočje – 23. september 2023

Kaj lahko sami storimo zase to jesen?

Zavedajte se, da namesto vas nihče ne bo naredil čisto nič. Samo vi ste tisti, ki lahko pri sebi naredite spremembo – začnite z malimi koraki.

JESENSKO ENAKONOČJE – 23. september 2023

Ta dan je izjemno energijsko poln, predstavlja vez med starim in novim, tema in svetloba sta v ravnovesju, počasi začenjamo opuščati staro in gremo k novim energijam. Ste kdaj pomislili na simboliko jesenskih barv in odpadanja listov?  Pomembno je čutiti sebe in svoje telo, poskušamo najti ravnovesje. Energije nas podpirajo, zato je prehod lažji, misli so  bolj čiste in fokusne.

Privoščimo si počitek, meditacijo, napolnimo se z lepo energijo, ki nam jo dan ponuja. Tudi narava se je odela v zlate barve, listi dreves odpadajo in drevesa kar sama sporočajo – sledi nam. Lahko prižgemo ogenj, ob  gledanju plamena čistimo misli, da pa bo še bolj učinkovito, zapišimo na list vsa negativna čustva, ki se jih želimo znebiti in počasi zakurimo papir.

Prihaja jesen in po tradicionalni kitajski medicini čas kovine, ko negujemo in skrbimo za PLJUČA IN DEBELO ČREVO, ki sta glavna organa elementa kovine.

Kaj lahko sami storimo zase to jesen? Zavedajte se, da namesto vas nihče ne bo naredil čisto nič. Samo vi ste tisti, ki lahko pri sebi naredite spremembo – začnite z malimi koraki.

VITA SPA NASVETI ZA LAŽJI SKOK V JESEN:

  • Skrb za dovolj gibanja na svežem zraku, barve jeseni so čudovite, sonce ima še moč in so temperature za gibanje prijetne.
  • Na vrtu in na tržnici je veliko sveže zelenjave in sadja – smutiji, zelena solata, rdeča pesa, sveže zelje, jabolka, presno uživajte sadje in zelenjavo…
  • Hidriranje telesa – hidracije telesa ne smemo zanemariti, ko poletna vročina mine, sveža in čista voda. Obogatite jo z vašim najljubšim kristalom ali si izberite prav poseben kozarec, ki bo samo vaš in bo opomnik, da je čas za tekočino.
  • Sončenje- vsak dan si vzemimo vsaj 20 minut za sedenje na soncu in to ponavljamo skozi celo jesen.
  • Spanje – jesen je čas, ko gremo prej k počitku, privoščimo si večer z nogavicami in toplim napitkom. Jesen je čas sproščanja in odpuščanja. Poglobite se vase, najdite stik s samim seboj, bodite v mirni in v dobri vibraciji. Že skozi dan ste izpostavljeni številnim negativnim vplivom doma in v službi, v prometu, …naj bo večer za umiritev. Umirjene aktivnosti uvedite v svoje družine – večerni rituali, ki vas bodo povezali in sprostili. Noč bo mirnejša in vaš spanec boljši.
  • Lepe misli, glasba, lepi odnosi in vse kar bogati naša življenja. Pomislite na lepe melodije, prepustite se in glasno prepevajte.

V VITA SPA pa smo za izboljšanje imunskega sistema pripravili razkošen START PROGRAM. Ponosni smo, da preverjeno deluje.

Več o programu najdete na povezavi https://vita-spa.si/start-program/

Similar Posts