Jesensko enakonočje – 22. september 2021

Ta dan je izjemno energijsko poln, predstavlja vez med starim in novim, tema in svetloba sta v ravnovesju, počasi začenjamo opuščati staro in gremo k novim energijam. Pomembno je čutiti sebe in svoje telo, poskušamo najti ravnovesje. Energije nas podpirajo, zato je prehod lažji, misli so  bolj čiste in fokusne. Privoščimo si počitek, meditacijo, napolnimo se z lepo energijo, ki nam jo dan ponuja. Tudi narava se je odela v zlate barve, listi dreves odpadajo in drevesa kar sama sporočajo – sledi nam. Lahko prižgemo ogenj, ob  gledanju plamena čistimo misli, da pa bo še bolj učinkovito, zapišimo na list vsa negativna čustva, ki se jih želimo znebiti in počasi zakurimo papir.

Prihaja jesen in po tradicionalni kitajski medicini čas kovine, ko negujemo in skrbimo za PLJUČA IN DEBELO ČREVO, ki sta glavna organa elementa kovine.

Kaj lahko sami storimo zase?

  • Skrb za dovolj gibanja na svežem zraku, barve jeseni so čudovite, sonce ima še moč.
  • Na vrtu in na tržnici je veliko sveže zelenjave in sadja – smutiji, zelena solata, presno uživanje sadja in zelenjave,..
  • Hidriranje telesa – hidracije telesa ne smemo zanemariti, ko poletna vročina mine, sveža in čista voda.
  • Sončenje- vsak dan si vzemimo vsaj 20 minut za sedenje na soncu in to ponavljamo skozi celo jesen.
  • Spanje – jesen je čas, ko gremo prej k počitku, privoščimo si večer z nogavicami in toplim napitkom. Jesen je čas sproščanja in odpuščanja.
  • Lepe misli, glasba, lepi odnosi in vse kar bogati naša življenja.

Kaj pa lahko mi naredimo za vas?

V VITA SPA vam nudimo jesenske programe krepitve zdravja z BIORESNANCOROČNO LIMFNO DRENAŽO, IN OSTALIMI  PODPORNIMI TERAPIJAMI.

NUDIMO STORITVE FIZIOTERAPIJE, SANACIJE POŠKODB IN ODPRAVO BOLEČIN V HRBTENICI IN SKLEPIH.

Similar Posts