Pomladno razstrupljanje jeter

Barva pomladi je zelena, vse se prebuja, razširja, veliko akcije je  v naravi…

Do 21. 3. 2022 je čas, da krepimo energijo ledvic, ki so prevladovale elementu VODE in zimi.

Potem pa začnemo skrbeti za JETRA. Jetra imajo razstrupljevalno vlogo. To funkcijo opravljajo z odstranjevanjem nečistoč iz krvi, pa tudi skozi ledvice, črevesje, pljuča, limfni sistem in kožo.

Kadar so ti sistemi preobremenjeni, se nečistoče začnejo nepravilno filtrirati. Kopičijo se v različnih delih telesa, kar začne postopoma negativno vplivati na celotno telo. Bolijo nas sklepi, imamo težave s kožo, počasni smo, imamo glavobole, utrujeni smo, lažje zbolimo, nimamo energije, težaven PMS, več se jezimo… vse nam gre na jetra ali še huje, ne moremo videti… (jetra so organ povezan z očmi).

ELEMENT: les
BARVA: zelena
ZDRAVILNI ZVOK: ššššššš
ČUSTVO: jeza
VRLINE JETER: prijaznost, dobrota, sodelovanje, akcija
URA JETER: 01 -03 ponoči (pomembno, da takrat dobro in globoko spimo)

Opozorila in previdnostni ukrepi

V članku opisujemo najbolj invazivno čiščenje jeter, ki se ga je potrebno lotiti zelo previdno – čiščenje jeter z grenko soljo.

To metodo vsekakor odsvetujemo ljudem s povečanimi jetri oz. žolčnimi kamni in tistim, ki so se prvič srečujejo z razstrupljanjem telesa. Zato predlagamo, da preden se odločite za čiščenje jeter, osvojite vse ostale manj intenzivne metode čiščenja telesa. Velja opozoriti, da razstrupljanje ni primerno za vsakogar. Previdne morajo biti predvsem nosečnice, doječe matere, otroci, bolniki s kroničnimi degenerativnimi boleznimi, rakom ali tuberkulozo, zato se  pred takšnimi metodami posvetujte s svojim zdravnikom.


Omejitvena odgovornost:
Nasveti niso nadomestilo za obisk zdravnika, pri diagnozah in jemanju zdravil se najprej posvetujte z izbranim zdravnikom in upoštevajte njegova navodila.

Torej obisk pri meni in/ali koriščenje naših uslug ni nadomestilo za obisk pri zdravniku specialistu!


Hrana in dopolnila

Preden začnemo s čiščenjem jeter je jetra dobro najprej okrepiti. Jetra krepi vsa zelena zelenjava: regrat, čemaž, kopriva, bezeg, šparglji, brokoli, ingver, artičoka, limona, grenivka …

Hrana naj bo topla in čimbolj naravnega izvora.  Poleg naštete hrane pa poznamo še 2 zelišči, ki odlično krepita jetra in vam ju zato v tem času še posebej priporočamo. To sta kurkuma (z aktivnim izvlečkom kurkumin) in pegasti badelj. Ne uživajte sladkorja in alkohola.

Alternativni del

 • Pomagamo si tudi z masažo akupresurne točke na stopalu.
 • »Česanje« jetrnega meridijana. Uporabite glavniček z zaobljenimi konicami in z njim nežno vlecite po notranji strani noge, in sicer od gležnja vse do dimelj. To bo sprostilo jetra in pretok energije.
 • Izvajamo zdravilne zvoke ŠŠŠŠ.
 • Odlične vaje, ki vplivajo na zdravje jeter in pretok energije so vse rotacijske vaje – zasuk trupa.
 • Negujete čustva: ne jezite se, pobožajte svoja čustva, bodite prijazni sami s seboj in ljudmi okoli sebe.

Postopek čiščenja jeter z grenko soljo

Da bo čiščenje jeter usklajeno tudi z vašim tedenskim ritmom, preidite na vegansko hrano že v začetku tedna, da telo pripravite na čiščenje. Običajno si najlažje vzamemo dva dni med vikendom oziroma odvisno od vašega delovnega okolja.

Postopek čiščenja jeter je naslednji:

 1. Petek dopoldan: uživate samo hrano brez maščob in beljakovin (sadje, zelenjavo). Najboljši so sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.
 2. Petek popoldan: po 14.uri  prenehate z uživanjem kakršnekoli hrane in pijače!
 3. Petek proti večeru: Pripravite mešanico 800 ml vode, v katere zmešate 3-4 jedilne žlice grenke soli (dobite jo v lekarnah) in spijete prvo ¼ mešanice (uporabimo kozarec 200 ml). Napitek boste lažje spili, okus pa se lahko popravi s stisnjeno grenivko ali limono.
 4. Petek zvečer: okoli 20.ure  spijete drugo ¼ pripravljene mešanice vode in grenke soli.
 5. Petek okoli 22. ure: Dobro premešajte 150 ml organskega olivnega olja z najmanj 150 ml sveže stisnjenega soka grenivke, dobro premešajte, da dobite emulzijo. Mešanico nato na hitro spijete stoje ob postelji in se takoj uležite na hrbet, glavo pa na rahlo privzdignete z vzglavnikom. Ko je telo v takšni legi, jetra delajo boljše. Na jetra lahko položite termofor ali topel obkladek. V tej legi poskušamo zaspati. Pred spanjem je priporočljivo meditirati, začutimo telo, prijazne misli…
 6. Sobota zgodaj zjutraj: spijete tretjo ¼ pripravljene mešanice vode in grenke soli, vendar šele po 6. uri zjutraj in nato 2 uri kasneje še zadnjo ¼ pripravljene mešanice, če pa smo že ponoči veliko izločali tekočega blata zadnja doza ni potrebna.

Prehrana v soboto naj bo lahka – lahko prebavljiva zelenjavna juha, kuhana zelenjava, kuhano sadje, čaj.

Čiščenje naj bi ponovili v naslednjih 14 dneh.

Rezultati čiščenja jeter

Pogosto izločanje tekočega blata, lahko že zvečer ali ponoči. Opazite lahko kamenčke, ki plavajo. Stanje je odvisno od vašega stanja jeter in črevesja.

Kdaj je najboljši čas za čiščenje jeter?

Najboljši dnevi za čiščenje jeter so ob polni luni blizu spomladanskega enakonočja.

Alternativni del

 • Pomagamo si z masažo akupresurne točke na stopalu.
 • »Česanje« jetrnega meridijana. Uporabite glavniček z zaobljenimi konicami in z njim nežno vlecite po notranji strani noge, in sicer od gležnja vse do dimelj. To bo sprostilo jetra in pretok energije.
 • Izvajamo zdravilne zvoke ŠŠŠŠ.
 • Odlične vaje, ki vplivajo na zdravje jeter in pretok energije so vse rotacijske vaje – zasuk trupa.
 • Negujete čustva: ne jezite se, pobožajte svoja čustva, bodite prijazni sami s seboj in ljudmi okoli sebe.

Alternativna pomoč pri razstrupljanju, so tudi terapije,  ki jo ponujamo v VITA SPA : bioresonanca, refleksna masaža stopal in ročna limfna drenaža

Similar Posts